Nieuws

Artist in Residence – RUC

Italy September 2023

In een mooie omgeving tijd en ruimte gekregen voor de kunst. Met alle goede zorgen voor het dagelijkse en de inspirerende omgeving, het groen, de uitzichten, de Romeinse en prehistorische geschiedenis, was dit heerlijk.

Omdat reizen met de trein en een rugzak vraagt om makkelijk te transporteren werk, materiaal meegenomen voor blauwdruk, een bos draadjes, naald, garen en een haaknaald.

Om de eerste dag erin te komen, gewoon doen, met naald en draad aan de slag om “tja wat is het” te maken.

Tja wat is het

Blauwdruk was de techniek die ik in 2022 heb leren kennen en waarmee ik al wat had geëxperimenteerd in mijn atelier. Waar ik door gefascineerd werd was de werking van schaduw. Met de Italiaanse zon die meewerkte heb ik kunnen spelen. Met mijn liefde voor konijnen, het schaduwspel van de handen gedaan. De rotstekeningen uit de omgeving met de zon om de hoofden, hebben me geïnspireerd om mijn hoofd met een bos haar daarbij te voegen. Zie hier een impressie van het resultaat.

RUC expo Cafe del Corso

Na de eerste week die afgesloten werd met een expo in het plaatselijke cafe galerie, nog een week en weer met draad aan de slag. Lekker zitten haken, er kwamen benen uit die in eerste instantie bij een plaatselijk steenmannetje hoorden.

Thuis kon ik hiermee verder met een eerder gekocht kooitje

“en daar zitten we dan” 

Residency locatie Rural Residency for Contemporary Art

Met de goede zorgen en inspiratie van Zyta en Marek

expo in Galleria Caffè del Corso

Linen Biennale 2023 – Noord Ierland

A celebration of linen, past, present, and future
Common threads – Island Arts Centre, Lisburn

Hier was “the value of money” geselecteerd voor een groepsexpositie in the Island Arts Centre. Het is een linnen kraag waarop de munten van vakanties zijn vastgezet uit de pre Euro tijd. Door alle munten weegt het zwaar op de schouders, zoals de commercie dat voor de gemeenschap kan doen. 

Linen Biennale Northern Ireland 2023

Atelierroute Eindhoven

Zaterdag 1 en zondag 2 is het weer open atelier route, tussen 11 en 17 uur is ons atelier te bezoeken op de Oppenheimstraat nr 1 in het gebouw van de Mgr Bekkerschool
Ik deel een atelier met Rian Jansens en wij maken beide werk met verschillende materialen. Zelf gebruik ik het atelier ook voor het blazen van glas

Wees welkom voor een kijkje in ons atelier

Rian Jansens :

Birgit Schoenaker :

Gelukkig, we hoeven niet perfect te zijn

Expositie R-space Gallery, Noord Ierland

Hoe een balletje gaat rollen, naar aanleiding van een bezoek aan R-space in Lisburn, Noord Ierland heb ik “gebroken wit” voor de linnen biënnale 2020 opgestuurd. Hierdoor heb ik de uitnodiging gekregen om in Januari 2021 te komen exposeren, wat door de corona uitgesteld was tot Juli en die ik helaas dan ook niet zelf mocht bezoeken. 

Voortbordurend op de zoektocht naar breekbaarheid en patronen waar we in vast zitten, gaat het deze keer om kwetsbaarheid. Wat maakt dat we zo streven naar perfectie, en wat is dan perfect? In welk hokje moeten we passen om te voldoen aan?

Het werk “lonely house, please talk”, is gemaakt tijdens de corona periode, het gaat over de eenzaamheid waar velen in terecht waren gekomen. Het gevoel je vrijheid verloren te zijn, gebonden aan touwtjes, opgesloten in onze huizen.

lonely house

3 juli – 30 juli 2021
R-space Gallery, Lisburn
North Ireland

De rondleiding op instagram